A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Karelse Boombeheer | Diensten

"Gecertificeerd European Treeworker voor al uw boomwerken"

Diensten

Gebruikssnoei en uitlichten van de kroon

Gebruikssnoei en uitlichten van de kroon door speciale klimtechnieken bij volwassen bomen. Door middel van klimtechniek word zo hoog mogelijk in de boom een vast top anker gemaakt. Uit dit punt word een zo groot mogelijk deel van de kroon gesnoeid. Er word zo veel mogelijk gesnoeid in de buitenste 2'a 3 meter van de kroon. De takken worden uigedunt, niet om de boom kleiner te maken maar om het gewicht op de uit einden van de takken te verminderen zodat de takken minder snel uitzakken en afbreken onder wind belasting.

Voor jonge bomen geld: Begin op tijd, snoei niet te veel in een snoeibeurt en kom op tijd weer terug. Alle bomen die dicht langs wegen of gebouwen staan moeten tijdig worden begeleid. Doet men dit te laat dan ondervind de boom vaak blijvende schade en zijn de snoeikosten altijd hoger.


Afbeeldingen boven: Al bij de jeugdsnoei moet men beginnen de boom te begeleiden naar een takvrije stam. Bij jonge bomen kan dit met de stokzaag zodra ze groter worden gebeurd dit klimmend of met een hoogwerker. Dit is afhankelijk van de plaats, locatie en aantal.

Specifieke snoei    

Specifieke snoei voor vorm, lei en vruchtbomen.

Deze bomen worden door hun snoei gedwongen in een andere vorm te groeien dan ze van nature zouden doen. Er zijn verschillende redenen om ze in een andere vorm te laten groeien. De bekendste zijn de fruitbomen in de boomgaard. De reden is hier om zoveel mogelijk bomen per hectare te kunnen planten en om de vruchtdracht te stimuleren. Andere bekende vormen zijn de knotwilg, leilinde en tegenwoordig de dakplataan. De laatste twee doen vooral dienst als zonnescherm. Als men deze bomen in stand wil houden zal men tijdig moeten snoeien. De schade die kan ontstaan is breuk of uitscheuren van een te zware tak of gehele top.

Er zijn verschillende bomen die gebruikt kunnen worden als leiboom. De bekendste is de Linde verder kan men ook de Ulmus (Iep), Acer (Esdoorn), Platanus (Plataan), Fagus (Beuk), Carpinus (haagbeuk), en fruitbomen goed gebruiken om te leiden.

Velling van bomen

Velling van bomen op minder toegankelijke plaatsen, bijvoorbeeld in achtertuinen en binnenplaatsen.
‚Äč 
Soms staan bomen in kleine achtertuinen of boven gebouwen zodat ze niet vrij kunnen vallen tijdens het verwijderen. Doordat we takken en zware stamdelen gecontroleerd kunnen afvangen is het mogelijk om bomen weg te halen zonder schade aan re richten aan gebouwen of andere bomen.

Als de omstandigheden het toe laten is het gebruik van een hoogwerker of telescoopkraan ook mogelijk.

Aanplanten en verplanten

Aanplanten  en verplanten van bomen in uiteenlopende maten en soorten. 

Aanplant van bomen kan in uiteenlopende maten en soorten. Vanaf de kwekerij zijn veel soorten vanaf een paar centimeter omtrek tot wel een meter omtrek leverbaar. De kans van aanslaan van de boom is sterk afhankelijk van het juiste plantmateriaal, de plantmethode en goede nazorg. 

Doordat Jonge bomen geplant worden aan korte boompalen of met een ondergrondse kluitverankering zullen zij makkelijker aanslaan dan hun soortgenoten die aan lange boompalen staan. De kluit die laag bij de grond stevig is verankerd maakt sneller fijne wortels en de stam zal onder windbelasting sneller investeren in stabiliteit.

Volg ons op Facebook

Nieuws

11-01

Ons video kanaal op Youtube

Om een indruk te geven van de werkzaamheden en de mogelijkheden zijn een aantal video’s geplaatst op ons Youtube kanaal. 
Lees meer